Skip To Content
Over ons

Over ons

Over ons

Onze reis begon in Haaksbergen in 1995 toen de eerste vestiging van Voetencentrum Wender werd opgericht. Na enkele jaren volgde ook een hoofdkantoor in Haaksbergen. Naarmate zowel de vestiging als het hoofdkantoor in Haaksbergen te klein werd om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige medische diensten te voldoen, ontstond de behoefte aan een nieuw, ruimer medisch centrum, waar samenwerken met andere disciplines makkelijker is en er totale voetzorg aangeboden kan worden. Zo ontstond in Hengelo de eerste ‘Kievit’.

Samen voor totale voetzorg

De Kievit groeide al snel uit tot een begrip in Hengelo en omstreken. Het is een plek waar mensen met voetproblemen vertrouwen op kwalitatieve zorg. De uitspraak “Heb jij last van je voeten? Ga maar naar de Kievit!” klinkt regelmatig in de regio. In het medisch centrum staat multidisciplinaire samenwerking centraal, waardoor er voor iedereen een passende oplossing wordt gevonden. Samen voor totale voetzorg.

Uitbreiding naar meer locaties

In 2017 breidden we ons concept voor totale voetverzorging uit naar het westen van Nederland met de opening van ‘De Kievit’ in Leiden. Hiermee groeide Medisch Centrum de Kievit tot drie vestigingen, verspreid over Hengelo, Enschede en Leiden. In 2018 kwam daar De Kievit in Almelo bij, waar we met de opening van een vestiging in het ZGT hoogwaardige medische diensten in de regio Twente aanboden.

In 2019 zetten we een grote stap in de richting van wetenschappelijk onderzoek met de oprichting van het Fieldlab bij de Kievit in Hengelo. Dit innovatieve centrum, inclusief Sportlab, fungeert niet alleen als uitbreiding van ons hoofdkantoor en praktijkruimtes, maar draagt ook bij aan vooruitgang in de gehele medische sector. Het succes van het Sportlab in Hengelo leidde tot de uitbreiding van deze faciliteit naar onze locatie in Amstelveen.

Inmiddels is de Kievit uitgebreid tot 6 locaties waar alles draait om het leveren van totale voetzorg. Door middel van deze medische centra proberen we de lijntjes voor de patiënten zo kort mogelijk te maken, waardoor snelle voetzorg mogelijk is en de patiënten direct bij de juiste behandelaar terecht komt.